Seronoknya buat apa-apa kek mentega resepi Chef Alex Goh.. pasti jadi! Rasanya pun tidak mengecewakan, yummi, yummi, yummm.. Tambah lagi kertas kek cawan Ikea cukup menambah comelkan rupa Kek Cawan Cip Coklat ini.
Ini resepi asal Chef Alex Ibu kongsikan di sini:-
- 150g mentega
- 150g gula castor
- 3 biji telur B
- 50g biskut marie (dikisar)
- 100g tepung gandum
- 1/2 sudu teh serbuk penaik
- 100g cip coklat
- Alaskan tin kek cawan dengan kertas kek cawan pilihan. Panaskan ketuhar ke 180c
- Pukul mentega dengan gula hingga ringan dan gebu
- Masukkan telur satu demi satu. Pastikan adunan diputar sebati selepas setiap biji telur dimasukkan.
- Kaup balikkan biskut yang dikisar, tepung, serbuk naik yang telah diayak serta cip coklat ke dalam adunan. Adun hingga sebati.
- Sudukan sama rata adunan ke dalam tin kek cawan yang telah disediakan. Bakar selama 25 min atau hingga kek masak
Tiada ulasan:
Catat Ulasan