::Langkah 1::
Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh soda bikarbonat
2 sudu makan serbuk koko
1 1/2 cawan gula
* Ayak tepung dengan bahanbahan penaik + serbuk koko. Satukan gula dengan bahan tepung dalam satu mangkuk besar.
::Langkah 2::
Bahan-bahan
6- 8 biji pisang emas, lenyek jadi 1 cawan
2 biji telur
1 cawan minyak jagung
1/2 cawan susu segar
* Pukul telur dengan garfu + masukkan minyak + susu dalam pisang lenyek. Gaul sekadar bercampur
* Buat lubang ditengah mangkuk tepung. Curahkan bahan cecair kesemuanya. Gaul semua dengan whisker. Gaul sekadar rata dan bercampur. Jangan adun/gaul berlebihan
* Sudukan ke dalam cawan kertas muffin mengikut pilihan. Bakar 180*C, 20 min.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan